Glemte moderne broer

Klik for billede Denne side er under løbende udarbejdelse. Siden supplerer min bog "Kort og godt om danske broer". Alle større moderne danske broer er således behandlet i bogen. Nedenfor følger en række af de mindre moderne broer.
Svingbroen i Næstved ligger på Næstved omfartsvej. Broen blev åbnet i 1997 og er Danmarks største svingbro med en åbning på 42 meter. Under den lukkede bro er den en gennemsejlingshøjde på 8 meter. Det er en tofags svingbro, støttet af to runde betonpiller med drejekranse. Hver åbning tager 6 - 8 minutter. Bygherren var Vejdirektoratet, men broen ejes af Storstrøms Amt. Den er designet af ISC og konstrueret af Højgaard & Schultz.
Karrebæksmindebroen blev indviet den 5. juni 1936. Lige siden har den grønne klapbro med tilnavnet "Græshoppen" været en seværdighed og et varemærke for området. Broen synes næsten at være porten til det populære turistområde. Den grønne farve og reklamerne på undersiden af det lange broklap er med til at gøre broen til noget helt speciel. Den gamle Karrebæksmindebro - som var i brug fra 1870 til 1936 - havde to klapfag, som blev drevet med håndkraft.